Dakveiligheid

Werken op een dak brengt risico’s met zich mee. Jacobs Daktechniek heeft daarom besloten de bedrijfsactiviteiten uit te breiden met dakveiligheidsvoorzieningen en -systemen op platte en licht hellende daken.

Is valbeveiliging op platte daken echt nodig?
Zowel de Arbowet als het nieuwe Bouwbesluit leggen de verantwoordelijkheid bij pandeigenaren en beheerders als het gaat om het realiseren van een veilige werkomgeving op het dak. Diverse werkzaamheden moeten op het dak worden uitgevoerd. Onder meer vakmensen zoals schilders, glazenwassers, onderhoudsmonteurs, dakdekkers, inspecteurs en installateurs moeten regelmatig het dak betreden om diverse werkzaamheden uit te voeren. Hierdoor is het realiseren van een veilige werkomgeving op het dak een vereiste.

Welke maatregelen dient u te treffen?
Het is op voorhand niet te zeggen welke maatregelen voor u noodzakelijk zijn. Dit hangt geheel af van het pand, en dan met name uiteraard de huidige omstandigheden op het dak. Daarnaast moet worden bepaald in hoeverre uw dak door vakmensen wordt betreden en voor welke werkzaamheden dit gebeurt. Al deze factoren kunnen wij voor u vaststellen door een RI&E, een Risico- Inventarisatie en Evaluatie, uit te voeren. Dit rapport biedt ons de nodige basis om een deskundig advies uit te brengen over de maatregelen die in uw specifieke geval noodzakelijk zijn. Uiteraard kunnen wij u direct adviseren over de veiligheidsoplossingen die hierbij aansluiten.

Een complete service door samenwerking met EYECATCHER B.V.
Door onze krachten te bundelen kunnen we u een zeer complete dienstverlening bieden, van advies tot nazorg. Wij voeren een RI&E voor u uit en stellen een dakveiligheidsplan voor u op. Vervolgens kunnen wij de gewenste voorzieningen monteren en voorzien wij u van een gerichte training en een technisch handboek voor het betreffende aangebrachte systeem. Uiteraard is het van groot belang dat de maatregelen niet alleen op het moment van installeren van hoge kwaliteit zijn, maar dat zij dit ook blijven. Hiervoor is het uitvoeren van keuringen en periodieke verplichte inspecties noodzakelijk. Indien nodig kan dit gecombineerd worden met onderhoudswerkzaamheden aan het dak. Ook deze werkzaamheden voeren wij in eigen beheer uit.

Wilt u weten welke vorm van beveiliging de beste optie is voor uw dak? Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bekijken en advies uit te brengen.